Wat Is Katoen? De Geschiedenis Van De Stof Die Ademt

Katoen is een basistextiel van de mode-industrie. Elke mode keten heeft waarschijnlijk een groot percentage katoenen artikelen, of het nu gewoon katoen, geverfd katoen of katoenmix is. Katoen is een natuurlijke vezel die is afgeleid van katoenplanten waarvan het gebruik dateert uit het vijfde millennium voor Christus. Omdat katoen zo goed ademt wordt het vaak gebruikt voor hotelbedden

Wat is katoen nu precies?

Katoen is een stapelvezel, wat betekent dat het is samengesteld uit verschillende vezels van verschillende lengtes. Katoen wordt gemaakt van de natuurlijke vezels van katoenplanten. Katoen bestaat voornamelijk uit cellulose. De katoenplant heeft veel zon, een lange periode zonder vorst en veel regen nodig. De term “katoen” verwijst naar het deel van de katoenplant dat in de bol groeit. Katoen wordt gesponnen tot garen dat vervolgens wordt geweven om een ​​zachte, duurzame stof te creëren.

Waar groeit katoen?

Katoen groeit in bijna alle tropische en subtropische regio’s over de hele wereld, waaronder de VS, China, India, Oezbekistan, Pakistan, Brazilië en Turkije. In de Verenigde Staten is Texas de grootste katoenproducent en de regio South Plains in het noordelijke deel van de staat is het grootste aaneengesloten katoenteeltgebied ter wereld.

Verschillende soorten katoen

Er zijn vier verschillende soorten katoen, elk met zijn eigen kenmerken.

  • Pima katoen

Beschouwd als de beste katoensoort ter wereld, zijn de vezels van pima-katoen extra zacht en extra lang. De katoen is inheems in Zuid-Amerika en het Amerikaanse zuidwesten. Pima-katoenen stof is zeer gewild, omdat het bestand is tegen vervagen, scheuren en kreuken.

  • Egyptisch katoen

Egyptisch katoen lijkt erg op pima katoen. Het heeft dezelfde resistente eigenschappen, maar wordt gekweekt in de Nijlvallei in Egypte en staat bekend als het beste katoen ter wereld. In hotels zijn er bijvoorbeeld veel dekbedovertrekken van Egyptisch katoen

  • Upland-katoen. 

Upland-katoen heeft zeer korte vezels en vormt ongeveer 90% van de totale katoenproductie in de wereld. Het gewas komt oorspronkelijk uit en wordt geteeld in Midden-Amerika, Mexico, het Caribisch gebied en Zuid-Florida.

  • Organisch katoen

 Biologisch katoen is elk type katoen dat wordt geteeld zonder chemicaliën en van planten die niet genetisch zijn gemanipuleerd.

In samenwerking met Up Online Marketing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *